טיפול בגאוט – לאתר את המקור למחלה

טיפול בגאוט

איריס גייר, מומחית לאירידולוגיה (מדע האבחון בגלגל העין) ונציגת האיגוד הבינלאומי IIPA

הדעה הרווחת ברפואה הקונבנציונאלית היא שלא ניתן לרפא את מחלת הגאוט, אלא רק למנוע את ההתקפים. אך הגוף שלנו יודע להחלים מהמחלה וכדי לעשות זאת חשוב לאתר את מקור הבעיה.

 

להסתכל לבעיה בעיניים: האם ניתן להחלים ממחלת הגאוט?

מחלת הגאוט, המוכרת גם כשיגדון, היא מחלה כרונית שבאה לידי ביטוי בהתקפים של דלקות מפרקים בבהונות הרגליים, כפות הידיים, ברכיים וקרסוליים. מדובר בכאבי תופת המלווים גם בנפיחות ואדמומיות ברמות שונות. במרבית המקרים, האנשים שסובלים מגאוט הם גברים בגילאים מבוגרים והמחלה נגרמת עקב הצטברות ושקיעה של חומצה אורית, חומצת שתן, בפרקים או בכליות.

האם ניתן להיפטר מהתקפי הגאוט ללא תלות בכדורים?

ישנם התקפים הנמשכים למעלה משבוע ולעתים גם לא בזמן התקף חולי הגאוט מרגישים כאב וחוסר נוחות. לרוב, הטיפול הוא בעזרת כדורי אלוריל וקולחיצין בזמן התקף. אך חולי גאוט רבים מעידים כי קשה להם המחשבה שהם צריכים ליטול טיפול תרופתי גם בתקופות שבהן הכאב לא מופיע. מלבד תחושת התלות בכדורים, טיפול תרופתי גם משבש את פעילות הכבד ומונע מהגוף להתאזן. חשוב להבין! הכבד משחק תפקיד חשוב בהתקפים אלה שנגרמים פעמים רבות עקב תזונה לקויה שכוללת מזון עתיר פורין-תרכובת כימית. למשל, בשר ובעיקר כבד, דגים מלוחים כמו אנשובי ומקרל ואפונה. כמו כן, קפאין, ניקוטין, אלכוהול ואספירין גורמים גם הם לעליית רמת חומצת השתן בדם.

אבחון בגלגל העין מסייע לזהות את מקור מחלת הגאוט ולהחלים ממנה

בעזרת אבחון באירידיולוגיה המבוסס על פענוח סימנים המופיעים בגלגל העין ובלובן העין ניתן לגלות את מקור הבעיה והסיבה להופעת התקפי הגאוט. מדע האירידולוגיה מבוסס על מחקרים מדעיים-קליניים והאבחון נעשה בעזרת מצלמה ומיקרוסקופ מתקדמים לצילום תמונות העיניים. נסביר…

מקרה לדוגמה :
מטופל שהגיע עם בעיית שיגדון שהופיעה בהונות הרגליים סבל מכאבים חזקים מאוד ולא מצא מרפא לבעיה. באבחון גלגל העין נראתה חולשה של הכליות ובלובן העין חומציות גבוהה וגודש רעלים במערכת העיכול.
עודף רעלים במערכת העיכול העיק עוד יותר על הכליות שלהצליחו לנקז את חומצת השתן כראוי. ניקוי ואיזון מערכת העיכול וחיזוק מערכת הכליות עזר לנקז את החומצה האורית ולהחלים מבעיית השיגדון.

לסיום, לא צריך לחיות בחשש ולדאוג מתי יגיע התקף הכאבים הבא. ניתן כיום לאבחן את מקור הבעיה ולהתאים טיפול אישי וטבעי שמותאם לנסיבות הופעתה של המחלה. גם אם הסימפטומים זהים, אין הדבר אומר כי המקור לבעיה זהה ולכן חשוב שכל אחד ואחד יסתכל לבעיה בעיניים.