מתכון לפשטידת בריאות
כפי שהבטחתי למאזיני רדיו ירושלים בראיון על אירידיולוגיה ומתכון לשבת בתוכניתה של אורה מזרחי הנה המתכון של פשטידת הבריאות לשבת.
פשטידת ברוקולי ותרד
החומרים:
1 בצל לבן גדול פרוס דק
1 כרישה גדולה חתוכה לעיגולים
1 חבילת ברוקולי של סנפרוסט מופשר
7 מדליוני תרד של סנפרוסט מופשרים
1/3 חבילת אטריות אורז תאילנדי אורגני
3 ביצים אורגניות
1 כף שמן קוקוס
מלח, פלפל
1 כף קמח כוסמין
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל והכרישה ומסירים מהאש.
מבשלים את אטריות האורז 5 דק’ במים רותחים ומסננים
מערבבים בקערה את כל המצרכים : תרד, ברוקולי, בצל וכרישה, אטריות אורז, ביצים, תבלינים, שמן וקמח.
מעבירים לתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45-60 דק’.
יתרונות התרד :
מסייע לעיכול תקין, תרד טוב לטיפול בעצירות, אנטי סרטני, מקטין סיכון לסרטן העור, מסייע לתפקודי מוח תקינים, מאט תהליכי הזדקנות, מחזק את מערכת החיסון, מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה, שומר על בריאות העצמות, עשיר במינרלים ונוגדי חימצון
יתרונות הברוקולי:
מסייע בהורדת כולסטרול, טוב לסוכרת סוג 2, אנטי סרטני , עשיר בנוגדי חימצון, מסייע בניקוי רעלים, טוב לשיקום הכבד, אנטי דלקתי, מצויין לתהליכי הרזיה, מאיץ שריפת שומנים בגוף, תורם לחיזוק עצמות
ויטמין C
הברוקולי מכיל רכיבים תזונתיים רבים ובין השאר הוא מכיל ויטמין C בכמות גבוהה יותר מזו שבתפוז ועם הרבה פחות קלוריות מה שהופך אותו למצויין לכל תהליך הרזיה בריאה.
בתאבון,
איריס גייר – מומחית בינלאומית באירידולוגיה